Chicken Kabuli
Description
2
Scale
Ingredients
Kip | |
Kippenbovenbout (st) | 2 |
Knoflook, geplet (t) | 2 |
Kardemonzaad (st) | 2 |
Kruidnagel (st) | 3 |
Steranijs (st) | 1 |
Kaneelstok (st) | 1 |
Koriander, gemalen (thl) | 1/2 |
Komijn, gemalen (thl) | 1/4 |
Cayennepeper (thl) | 1/8 |
Zwarte peper, gemalen (thl) | 1/4 |
Rijst | |
Basmatirijst (g) | 150 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Komijnzaad (thl) | 1/2 |
Komijn, gemalen (thl) | 1/2 |
Koriander, gemalen (thl) | 1/2 |
Spaanse peper, fijngesneden | 1/4 |
Geklaarde boter (el) | 1 |
Bruine bonen (of gele spiterwten), blik (g) | 300 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Rozijnen, geweld (el) | 1 |
Kardemon, gemalen (thl) | 1/2 |
Kaneel (thl) | 1/4 |
Kurkuma (thl) | 1 |
Saffraan—enkele draadjes | |
Olie | |
Zout |
Instructions
Kip
- Doe de kip samen met de look, en wat zout en alle kruiden in een pan. Zet de kip net onder water. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat zachtjes sudderen gedurende een 40-tal min..
- Haal de kip uit de bouillon. Zorg dat er alle kruiden van af zijn. Dep de kip droog en zet even apart.
- Giet de bouillon door een zeef. De kruiden worden niet gebruikt.
- Doe een flinke hoeveelheid olie in de braadpan. Bak de kip aan alle kanten aan zodat hij een mooi korstje krijg.
Rijst
- Stoof de ui in olie zacht.
- Voeg dan de komijnzaadjes toe en laat deze even meestoven zodat ze hun smaak afgeven (2 min.).
- Voeg er dan de rijst, met de rest van de kruiden aan toe en laat deze zachtjes meebakken gedurende een 10-tal min.
- Roer regelmatig zodat het niet aanbrand. Overgiet daarna met de bouillon van de kip. Voeg wat zout toe. Kook de rijst gaar. Giet af en laat droogstomen.
Bonen
- Stoof de sjalot in wat olie gaar.
- Voeg dan de gewelde rozijnen (zonder het water) toe. Voeg de kardemon, de kaneel en de kurkuma toe.
- Kruid met wat zout. Voeg de uitgelekte bonen toe. Roer goed om en laat zachtjes doorwarmen.
- Voeg vlak voor het serveren de saffraan toe.
Serveer alles samen op een groot bord.
Geef er tomatensalsa bij.
Tomatensalsa
Doe in een blender: 2 tomaten (ontpit) + 1/4 Spaanse peper + 2 el koriander + 1 knoflookteentje + 1/2 thl zeezout