Champignonragout met noten, sperzieboontjes en rijst
Description
2
Scale
Ingredients
Rijst (g) | 125 |
Sperzieboontjes (g) | 400 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Gedroogd eekhoorntjesbrood , in reepjes (el) | 1 |
Gemengde champignons, gehalveerd (g) | 250 |
Gemengde noten, ongezouten (g) | 50 |
Bruine sausbinder | |
Room (ml) | 50 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Week het eekhoorntjesbrood in 150 ml water (dit water voeg je straks bij het stoofpotje).
Rijst
- Kook de rijst gaar volgens receptuur in licht gezouten water.
Noten
- Hak de noten fijn. Rooster ze in een droge koekenpan
Sperziebonen
- Kook de sperzieboontjes in ca. 10 min. in licht gezouten water gaar. Giet af.
Champignonragout
- Bak de champignons op een matig hoog vuur in wat boter gaar.
- Stoof de ui en de knoflook aan in wat boter. Voeg de apart gebakken champignons toe. Voeg dan het geweekt eekhoorntjesbrood samen met het weekvocht toe. Laat een paar minuten stoven.
- Voeg de room toe. Kruid het geheel met peper en zout. Bind de saus met wat bruine snelbindsaus.
- Roer de helft van de noten door de champignonragout.