Champignonragout met noten, sperzieboontjes en rijst

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Champignonragout met noten, sperzieboontjes en rijst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rijst (g) 125
Sperzieboontjes (g) 400
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Gedroogd eekhoorntjesbrood , in reepjes (el) 1
Gemengde champignons, gehalveerd (g) 250
Gemengde noten, ongezouten (g) 50
Bruine sausbinder  
Room (ml) 50
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Week het eekhoorntjesbrood in 150 ml water (dit water voeg je straks bij het stoofpotje).

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens receptuur in licht gezouten water.

 Noten

  • Hak de noten fijn. Rooster ze in een droge koekenpan

 Sperziebonen

  • Kook de sperzieboontjes in ca. 10 min. in licht gezouten water gaar. Giet af.

Champignonragout

  • Bak de champignons op een matig hoog vuur in wat boter gaar.
  • Stoof de ui en de knoflook aan in wat boter. Voeg de apart gebakken champignons toe. Voeg dan het geweekt eekhoorntjesbrood samen met het weekvocht toe. Laat een paar minuten stoven.
  • Voeg de room toe. Kruid het geheel met peper en zout. Bind de saus met wat bruine snelbindsaus.
  • Roer de helft van de noten door de champignonragout.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020