Capellini in roomsaus met gerookte paling
Description
2
De gerookte paling is zelf gevangen en zelf gerookt door een goede vriend van ons. Omdat gerookte paling niet altijd in de ‘gewon’ supermarkt te vinden is, verwerk ik dit gerecht niet in het gewone weekmenu.
Scale
Ingredients
Capellini (g) | 150 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Bieslook, fijngesnipperd (el) | 5 |
Room (ml) | 175 |
Parmezaan, geraspt (g) | 25 |
Gerookte paling, schoongemaakt, in stukken van ca. 3 cm (g) | 150 |
Olijfolie | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Capellini
- Kook de pasta volgens receptuur in licht gezouten water beetgaar.
- Giet af.
Roomsaus
- Fruit de knoflook in een scheutje olijfolie. Zorg er voor dat de knoflook niet bruint.
- Voeg 4 el bieslook (de rest is voor garnering) en de room toe.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat even inkoken.
- Voeg de Parmezaan toe.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Afwerking
- Schep de helft van de gerookte paling samen met de pasta door de saus. Laat het geheel even doorwarmen.
- Schep de pasta uit op de borden.
- Garneer met de rest van de paling en nog wat fijngesnipperde bieslook.