Capellini in roomsaus met gerookte paling

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Capellini in roomsaus met gerookte paling


  • Author: Annelies

Description

2

De gerookte paling is zelf gevangen en zelf gerookt door een goede vriend van ons. Omdat gerookte paling niet altijd in de ‘gewon’ supermarkt te vinden is, verwerk ik dit gerecht niet in het gewone weekmenu.


Scale

Ingredients

Capellini (g) 150
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Bieslook, fijngesnipperd (el) 5
Room (ml) 175
Parmezaan, geraspt (g) 25
Gerookte paling, schoongemaakt, in stukken van ca. 3 cm (g) 150
Olijfolie  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Capellini

  • Kook de pasta volgens receptuur in licht gezouten water beetgaar.
  • Giet af.

Roomsaus

  • Fruit de knoflook in een scheutje olijfolie. Zorg er voor dat de knoflook niet bruint.
  • Voeg 4 el bieslook (de rest is voor garnering) en de room toe.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Laat even inkoken.
  • Voeg de Parmezaan toe.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Afwerking

  • Schep de helft van de gerookte paling samen met de pasta door de saus. Laat het geheel even doorwarmen.
  • Schep de pasta uit op de borden.
  • Garneer met de rest van de paling en nog wat fijngesnipperde bieslook.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 mei 2020