Butternutmompoenpuree gegarneerd met pompoetpitjes en rucola, kippenchipolata

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Butternutmompoenpuree gegarneerd met pompoetpitjes en rucola, kippenchipolata


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Kippenchipolata (125 g/pp – st) 2
Butternutpompoen, in blokjes (g) 400
Rucola, grof gehakt (g) 25
Lente-uitje, in fijne ringen (st) 2
Rozemarijn (takje) ½
Aardappelen (g) 500
Pompoenpitten, geroosterd (el) 1
Laurier (blaadje) 1
Boter
Olijfolie
Nootmuskaat
Peper, zout

Instructions

Puree

  • Kook de aardappelen en de butternut in licht gezouten water samen met het takje rozemarijn en het laurierblaadje.
  • Giet af en stoom droog.
  • Verwijder de laurier en de rozemarijn.
  • Maak een puree met een klontje boter.
  • Voeg het merendeel van de gehakte rucola door de puree. Een beetje rucola wordt voor garnering gehouden.
  • Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.

Kippenchipolata

  • Bak de chipolata’s op een rustig vuur in olie aan alle kanten goudbruin en gaar.
  • Voeg op het einde de lente-uitjes toe en stoof deze 2 minuten mee.

Afwerking

  • Verdeel de puree over de borden. Garneer met de geroosterde pompoenpitten.
  • Leg er een beetje rucola naast.
  • Serveer met de kippenchipolata.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 april 2020