Broccoli met groentesaus en kippenreepjes onder een deksel van aardappelpuree

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Broccoli met groentesaus en kippenreepjes onder een deksel van aardappelpuree


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Kipfilet, in reepjes (st) 2
Bloemige aardappelen (g) 500
Broccoli (st) ½
Tomaat, in blokjes (g) 150
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Peterselie, fijngehakt (el) 2
Kippenbouillonblokje (st) 1/2
Paneermeel (el) 2
Kookroom (ml) 50
Melk  
Boter  
Olijfolie
Laurierblad (st) 1
Kippenkruiden
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
  • Maak een puree van de aardappelen, een klontje boter en een scheutje melk.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer de peterselie onder de puree.

Broccoli

  • Snij de broccoli in roosjes. Snij de grotere stukken doormidden.
  • Hou de stronk apart voor de groentesaus.
  • Kook de roosjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af.

Groentesaus

  • Snij het onderste stuk van de stronk af. Schil de grote stronk. De kleinere zijtakken moeten niet geschild worden.
  • Snij de stronk in kleine blokjes.
  • Stoof de blokjes in boter aan.
  • Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Verkruimel het bouillonblokje over de groenten. Voeg 50 ml water toe.
  • Laat het geheel zachtjes door en door garen.
  • Verwijder het laurierblaadje.
  • Mix de groenten fijn. Voeg de room toe.
  • Laat even inkoken.

Kip

  • Kruid de kippenreepjes met de kippenkruiden.
  • Bak de kippenreepjes op een hoog vuur in olijfolie goudbruin.
  • Zet het vuur lager. Voeg de sjalotjes toe.
  • Laat het geheel rustig sudderen.
  • Als de sjalotjes gaar zijn, voeg dan de groentesaus toe.
  • Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Vet een passende ovenschotel in.
  • Leg de broccoliroosjes op de bodem.
  • Lepel er de kippenreepjes met de groentesaus over.
  • Verdeel de aardappelpuree over de schotel. Strijk de puree glad.
  • Verdeel kleine stukjes boter over de pure. Strooi paneermeel over de de aardappelen.
  • Laat de puree kleuren in de oven gedurende een 8-tal minuten.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 juli 2020