Broccoli met groentesaus en kippenreepjes onder een deksel van aardappelpuree
Description
2
Ingredients
Kipfilet, in reepjes (st) | 2 |
Bloemige aardappelen (g) | 500 |
Broccoli (st) | ½ |
Tomaat, in blokjes (g) | 150 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 2 |
Kippenbouillonblokje (st) | 1/2 |
Paneermeel (el) | 2 |
Kookroom (ml) | 50 |
Melk | |
Boter | |
Olijfolie | |
Laurierblad (st) | 1 |
Kippenkruiden | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
- Maak een puree van de aardappelen, een klontje boter en een scheutje melk.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Roer de peterselie onder de puree.
Broccoli
- Snij de broccoli in roosjes. Snij de grotere stukken doormidden.
- Hou de stronk apart voor de groentesaus.
- Kook de roosjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
Groentesaus
- Snij het onderste stuk van de stronk af. Schil de grote stronk. De kleinere zijtakken moeten niet geschild worden.
- Snij de stronk in kleine blokjes.
- Stoof de blokjes in boter aan.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Verkruimel het bouillonblokje over de groenten. Voeg 50 ml water toe.
- Laat het geheel zachtjes door en door garen.
- Verwijder het laurierblaadje.
- Mix de groenten fijn. Voeg de room toe.
- Laat even inkoken.
Kip
- Kruid de kippenreepjes met de kippenkruiden.
- Bak de kippenreepjes op een hoog vuur in olijfolie goudbruin.
- Zet het vuur lager. Voeg de sjalotjes toe.
- Laat het geheel rustig sudderen.
- Als de sjalotjes gaar zijn, voeg dan de groentesaus toe.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Vet een passende ovenschotel in.
- Leg de broccoliroosjes op de bodem.
- Lepel er de kippenreepjes met de groentesaus over.
- Verdeel de aardappelpuree over de schotel. Strijk de puree glad.
- Verdeel kleine stukjes boter over de pure. Strooi paneermeel over de de aardappelen.
- Laat de puree kleuren in de oven gedurende een 8-tal minuten.