Bolognaise met Thaise smaken

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Bolognaise met Thaise smaken


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Glasnoedels (g) 125
Rundergehakt (g) 250
Spaanse peper, fijngesnipperd (st) 1
Rode ui, in ringen gesneden (st) 1
Tomatenblokjes, uit blik (g) 400
Tomatenpuree (g) 70
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Citroengras (st) 1
Limoenblaadje (st) 1
Currypasta (el) 1
Gember, fijngesnipperd (cm) 2
Lente-ui, fijngesnipperd (st) 1
Gebakken uitjes (el) 2
Kokosroom (ml) 125
Olijfolie  
Cayennepeper  
Zout  

Instructions

Saus

  • Stoof de ui en het pepertje in olijfolie aan.
  • Voeg de knoflook en de gember toe. Laat deze meestoven.
  • Zet het vuur wat hoger. Bak het gehakt rul en gaar.
  • Doe de tomatenpuree en de curry er bij en bak deze even mee zodat de smaken vrij komen.
  • Voeg de tomatenblokjes en het sap er bij. Roer goed om. Als het geheel kookt, zet het vuur dan lager.
  • Leg het limoenblaadje en het citroengras in de saus.
  • Laat het geheel zachtjes sudderen gedurende een 20 min.
  • Verwijder het limoenblaadje en het citroengras.
  • Roer de kokosroom door de saus.
  • Kruid de saus af met een snufje cayennepeper en wat zout.

Glasnoedels

  • Kook de noedels in licht gezouten water volgens receptuur gaar.
  • Giet af en spoel onder koud water.

Afwerking

  • Schep een portie noedels op het bord.
  • Overgiet met een flinke hoeveelheid saus.
  • Garneer als laatste met lente-ui en gebakken uitjes.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27 juni 2020