Bloemkoolcurry met yoghurt
Description
2
Scale
Ingredients
Rijst (g) | 125 |
Volle yoghurt (ml) | 100 |
Groene currypasta (el) | 3 |
Olie | 2 |
Tomatenblokjes, uit blik (ml) | 400 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Winterwortel, in schijfjes (st) | 1 |
Groene paprika, in stukjes (st) | 1 |
Bloemkool, roosjes (st) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Rijst
- Kook de rijst gaar volgens receptuur in licht gezouten water.
Curry
- Fruit de ui in wat olie aan.
- Voeg toe: de paprika, de bloemkool en de wortelen. Fruit ongeveer 5 min. mee.
- Roer de currypasta door de groenten. Bak 1 min. mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door elkaar. Laat zachtjes stoven gedurende 30 min. De wortelen moeten nog beetgaar zijn.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Serveer met rijst en de yoghurt.
- Roer de yoghurt niet vooraf door de saus omdat deze dan schift.