Bloemkoolcurry met yoghurt

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Bloemkoolcurry met yoghurt


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rijst (g) 125
Volle yoghurt (ml) 100
Groene currypasta (el) 3
Olie 2
Tomatenblokjes, uit blik (ml) 400
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Winterwortel, in schijfjes (st) 1
Groene paprika, in stukjes (st) 1
Bloemkool, roosjes (st) 1
Peper, zout

Instructions

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens receptuur in licht gezouten water.

Curry

  • Fruit de ui in wat olie aan.
  • Voeg toe: de paprika, de bloemkool en de wortelen. Fruit ongeveer 5 min. mee.
  • Roer de currypasta door de groenten. Bak 1 min. mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door elkaar. Laat zachtjes stoven gedurende 30 min. De wortelen moeten nog beetgaar zijn.
  • Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Serveer met rijst en de yoghurt.
  • Roer de yoghurt niet vooraf door de saus omdat deze dan schift.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 maart 2020