Bloemkool met bosuitjes, pecannootjes en biefstuk
Description
2
Scale
Ingredients
Vastkokende aardappelen (g) | 400 |
Bosuitjes, in ringen (st) | 3 |
Pecannoten, grof gehakt (g) | 30 |
Bloemkool, in roosjes (g) | 400 |
Biefstuk (ca. 125 g elk) (st) | 2 |
Appelsap (ml) | 150 |
Olijfolie | |
Boter |
Instructions
Pecannoten
- Rooster de pecannoten in een pan met antiaanbaklaag lichtbruin. Laat afkoelen op keukenpapier.
Aardappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.
Bloemkool
- Kook de bloemkool in 8-12 minuten gaar. Giet af. Kruid met peper en zout.
Biefstuk
- Verhit olie en boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken op hoog vuur aan beide kanten bruin.
- Bak de biefstukken in 6-7 minuten aan beide kanten tot de gewenste gaarheid (rosé of meer doorbakken).
- Haal de biefstuk uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Bak de bosui 2-3 min. in het vet. Voeg dan de appelsap toe en roer het aanbaksel los van de bodem. Voeg enkel koude klontjes roomboter toe (monteren van de saus). Kruid af met peper en zout..
Afwerking
- Verdeel de bloemkool, de biefstukken en de aardappelen over de borden.
- Strooi de pecannoten er over. Schep een beetje van de vleessaus over de biefstuk.