Bloemkool masala, gebakken aardappeltjes en karbonade

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Bloemkool masala, gebakken aardappeltjes en karbonade


  • Author: Annelies

Description

2

De bloemkool is pittig gekruid. Een puur stukje vlees past hier het beste bij.


Ingredients

Karbonade (st) 2
Krielaardappeltjes, voorgekookt (g) 400
Bloemkool, in roosjes (st) ½
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Passata (ml) 150
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Spaans pepertje, fijngesnipperd (st) 1/2
Kerrie (el) 1
Olie  
Peper, zout  

Instructions

Aardappelen

  • Bak de aardappeltjes in olie goudbruin en gaar.
  • Kruid af met peper en zout.

Karbonade

  • Kruid de karbonade aan beide kanten met peper en zout.
  • Bak de karbonade aan beide kanten goudbruin.
  • Gaar verder op een zacht vuur

Bloemkool

  • Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in licht gezouten water.
  • Giet af.
  • Spoel de bloemkool onder koud water zodat het garen stopt.

Masala

  • Fruit de knoflook, de sjalot en het pepertje in olie gaar.
  • Doe de kerrie en de passata erbij. Laat eventjes sudderen zodat de smaken goed intrekken.
  • Voeg de bloemkool toe. De bloemkool moet enkel terug opwarmen.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 september 2020