Bloemkool masala, gebakken aardappeltjes en karbonade
Description
2
De bloemkool is pittig gekruid. Een puur stukje vlees past hier het beste bij.
Ingredients
Karbonade (st) | 2 |
Krielaardappeltjes, voorgekookt (g) | 400 |
Bloemkool, in roosjes (st) | ½ |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Passata (ml) | 150 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Spaans pepertje, fijngesnipperd (st) | 1/2 |
Kerrie (el) | 1 |
Olie | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelen
- Bak de aardappeltjes in olie goudbruin en gaar.
- Kruid af met peper en zout.
Karbonade
- Kruid de karbonade aan beide kanten met peper en zout.
- Bak de karbonade aan beide kanten goudbruin.
- Gaar verder op een zacht vuur
Bloemkool
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in licht gezouten water.
- Giet af.
- Spoel de bloemkool onder koud water zodat het garen stopt.
Masala
- Fruit de knoflook, de sjalot en het pepertje in olie gaar.
- Doe de kerrie en de passata erbij. Laat eventjes sudderen zodat de smaken goed intrekken.
- Voeg de bloemkool toe. De bloemkool moet enkel terug opwarmen.