Description
2
Ingredients
Dragon, fijngesneden (bussel) | 1/4 |
Icebergsla, in repen gesneden (of andere slasoort) (st) | 1/4 |
Room (ml) | 200 |
Tijm (tak) | 2 |
Laurier (blaadje) | 2 |
Witte wijn (ml) | 100 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 2 |
Champignons, in 4 gedeeld (g) | 250 |
Blinde vinken (st) | 2 |
Rösti (kant en klaar – g) | 300 |
Dragonazijn | |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Blinde vinken
- Smelt een klontje boter in een pan. Kruid de blinde vinken met peper en zout. Bak ze eerst op de vetkant in de boter. Korst ze daarna rondom aan. Leg de blinde vinken in een ovenschaal en laat ze 15 tot 20 min. verder garen in de oven.
Champignons
- Doe een beetje olie in een koekenpan. Bak de champignons op een hoog vuur. Schud regelmatig op. Als de champignons vocht beginnen te verliezen, zijn ze klaar.
- Zet het vuur lager. Doe de helft van de sjalotten en de knoflook bij de champignons. Stoof even aan.
- Blus met de witte wijn. Doe laurier bij de saus.
- Rits de blaadjes van de tijm en hak ze wat fijner. Doe de tijm bij de saus en kruid met peper en zout. Laat de wijn volledig inkoken.
- Doe de room en de mosterd bij de saus en verwarm op een matig vuur.
Rösti
- Bak de rösti goudbruin in de boter.
Salade
- Meng de reepjes sla met de sjalot en de gesnipperde dragon. Breng op smaak met een flinke scheut dragonazijn en neutrale slaolie.
Notes