Biefstuk van hert, spruitjes met mosterd en honing en aardappels

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Biefstuk van hert, spruitjes met mosterd en honing en aardappels


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Hertenbiefstuk (st) 2
Spruitjes (g) 400
Aardappels (g) 400
Grove mosterd (thl) 1,5
Honing (thl) 1
Boter  
Olie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Laat de hertenbiefstukjes op kamertemperatuur komen.

 Groenten

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
  • Kook de spruitjes beetgaar in licht gezouten water (ong. 8 min.)
  • Smelt een beetje boter in de pan. Voeg de mosterd en honing toe. Schep de spruitjes er door. Verwarm kort en kruid af met peper en zout.

Hertenbiefstuk

  • Verhit de grillpan. Kruid de hertenbiefstukjes met peper en zout.
  • Smeer in met neutrale olie. Schroei de biefstukjes eerst aan beide kanten dicht. Laat dan tot de gewenste gaarte bakken. Hertenbiefstuk mag nog rosé zijn binnenin.
  • Laat de biefstukjes na het bakken even rusten vooraleer ze aan te snijden.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020