Biefstuk van hert, spruitjes met mosterd en honing en aardappels
Description
2
Scale
Ingredients
Hertenbiefstuk (st) | 2 |
Spruitjes (g) | 400 |
Aardappels (g) | 400 |
Grove mosterd (thl) | 1,5 |
Honing (thl) | 1 |
Boter | |
Olie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Laat de hertenbiefstukjes op kamertemperatuur komen.
Groenten
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
- Kook de spruitjes beetgaar in licht gezouten water (ong. 8 min.)
- Smelt een beetje boter in de pan. Voeg de mosterd en honing toe. Schep de spruitjes er door. Verwarm kort en kruid af met peper en zout.
Hertenbiefstuk
- Verhit de grillpan. Kruid de hertenbiefstukjes met peper en zout.
- Smeer in met neutrale olie. Schroei de biefstukjes eerst aan beide kanten dicht. Laat dan tot de gewenste gaarte bakken. Hertenbiefstuk mag nog rosé zijn binnenin.
- Laat de biefstukjes na het bakken even rusten vooraleer ze aan te snijden.