Biefstuk met champignonsaus en friet
Description
2
Ingredients
Biefstuk, 5 à 6 cm dik (st) | 2 |
Ui, fijngesneden (st) | 2 |
Champignons (g) | 250 |
Room (ml) | 250 |
Witte wijn (el) | 2 |
Friet, vacuüm, voorgebakken (g) | 400 |
Boter | |
Peterselie, fijngesnipperd (el) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Haal het vlees op voorhand uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
Champignonsaus
- Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak de gesnipperde ui mooi glazig op middelhoog vuur.
- Voeg hierna de plakjes champignons toe en bak deze een paar minuten mee. Kruid met zout en peper.
- Voeg de wijn toe. Laat de alcohol uitdampen.
- Voeg de room toe en blijf goed roeren. Laat het geheel 3 min. zachtjes inkoken.
- Vind je de saus te dun, bind met witte sausbinder.
Biefstuk
- Kruid het vlees langs beide zijden met peper en zout.
- Zet een braadpan op een stevig vuur en smelt er een klont boter in.
- Bak het vlees ongeveer 1 tot 2 min. aan elke zijde. Vermijd dat de boter verbrandt, en voeg dus af en toe een klein klontje koude boter toe.
- Leg het stuk vlees vervolgens op het rooster van de voorverwarmde oven. Zo kan de ovenwarmte de hele biefstuk gelijkmatig garen. Plaats onder het vlees een ovenschaal om vleessappen op te vangen.
Draai het vlees om en laat het een 10 minuten rusten onder zilverpapier.
Frieten
- Bak ondertussen de frieten.
Notes
Tip
- Serveer met een frisse salade.