Baskische kippenstoofpotje met parelcouscous en broccoli

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Baskische kippenstoofpotje met parelcouscous en broccoli


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kipfilet, in grote stukken (st) 2
Tomaat, in stukjes (st) 2
Champignons, in stukjes (g) 100
Ham, dikke plak, in blokjes (g) 100
Spaanse peper (st) 1/2
Knoflook (t) 1
Witte wijn (ml) 100
Peterselie  
Parelcouscous (g) 125
Maïzena  
Olijfolie  
Broccoli (g) 300
Paprika, in stukjes (st) 1
Peper, zout  

Instructions

Kip

  • Kruid de kip met peper en zout. Bak de kip in olie op een matig vuur aan alle kanten aan.

Stoofpotje

  • Voeg de champignons toe en bak deze goudbruin. Voeg eventueel wat olie toe.
  • Voeg de paprika toe. Stoof even aan.
  • De tomaten, de ham, de knoflook en de Spaanse peper (in zijn geheel) toevoegen.
  • Giet de wijn er bij. Laat de alcohol verdampen.
  • Zet het deksel terug op de pan. Laat 25 min. sudderen.

Broccoli

  • Kook de broccoli gaar in licht gezouten water.

Parelgerst

  • Kook de parelgerst volgens receptuur gaar in licht gezouten water.

Afwerking

  • Verwijder de Spaanse peper.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met gebroken maïzena of snelbindsaus.
  • Garneer met de peterselie.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020