Baskische kippenstoofpotje met parelcouscous en broccoli
Description
2
Scale
Ingredients
Kipfilet, in grote stukken (st) | 2 |
Tomaat, in stukjes (st) | 2 |
Champignons, in stukjes (g) | 100 |
Ham, dikke plak, in blokjes (g) | 100 |
Spaanse peper (st) | 1/2 |
Knoflook (t) | 1 |
Witte wijn (ml) | 100 |
Peterselie | |
Parelcouscous (g) | 125 |
Maïzena | |
Olijfolie | |
Broccoli (g) | 300 |
Paprika, in stukjes (st) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Kip
- Kruid de kip met peper en zout. Bak de kip in olie op een matig vuur aan alle kanten aan.
Stoofpotje
- Voeg de champignons toe en bak deze goudbruin. Voeg eventueel wat olie toe.
- Voeg de paprika toe. Stoof even aan.
- De tomaten, de ham, de knoflook en de Spaanse peper (in zijn geheel) toevoegen.
- Giet de wijn er bij. Laat de alcohol verdampen.
- Zet het deksel terug op de pan. Laat 25 min. sudderen.
Broccoli
- Kook de broccoli gaar in licht gezouten water.
Parelgerst
- Kook de parelgerst volgens receptuur gaar in licht gezouten water.
Afwerking
- Verwijder de Spaanse peper.
- Breng de saus op smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met gebroken maïzena of snelbindsaus.
- Garneer met de peterselie.