Aziatisch vispakketje met komkommersalade en gebakken krieltjes
Description
2
Ingredients
Kabeljauwfilet (ca. 125 g/pp) (st) | 2 |
Wortels, zeer fijn gesnipperd (st) | 4 |
Lente-ui, fijngesnipperd (st) | 2 |
Spaanse peper, fijngesnipperd (st) | 1 |
Limoen (st) | 1 |
Wasabi (thl) | 1 |
Komkommer, in fijne schijfjes (st) | 1 |
Appelazijn (el) | 1,5 |
Sojasaus (el) | 1 |
Agavesiroop (thl) | 1 |
Sesamolie (el) | 2 |
Olijfolie | |
Boter | |
Krieltjes, voorgegaard, gehalveerd (g) | 350 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Limoen
- Rasp de helft van de citroen.
- Pers de limoen uit.
Groenten
- Blancheer de wortelen en de uitjes.
- Neem 2 stukken bakpapier.
- Kruid de vis goed aan beide kanten met peper en zout. Zet hier en daar een fijn veegje wasabi op de vis.
- Leg de vis in het midden van het bakpapier. Verdeel de geblancheerde worteltjes en uitjes over de beide vissen.
- Verdeel 1/2 van de Spaanse peper over de groenten.
- Verdeel de limoenzeste over de de pakketjes. Overgiet met de limoensap.
- Spuit een beetje olijfolie over de groenten. Leg er een plakje boter bovenop.
- Vouw het pakketje goed dicht. Draai de zijkanten dicht zoals een snoepje. Bind de zijkanten dicht met een keukentouw. Het pakje moet goed gesloten zijn opdat alle vocht en warmte er in zouden blijven.
- Doe de vispakjes in een ovenschaal.
- Gaar gedurende 20 tot 30 min. in de oven.
Komkommersalade
- Meng de azijn, de sojasaus, de siroop en de sesamolie door elkaar. Kruid af met peper en zout. Zet even apart.
- Doe de komkommers in een kom. Strooi er een beetje zout over en masseer het zout in de komkommer. Laat intrekken zodat de komkommer zijn vocht kan afgeven.
- Knijp het vocht uit de komkommers.
- Meng de komkommers met de rest van de Spaanse peper.
- Doe de helft van de saus bij de komkommersalade. Meng goed door elkaar.
Krieltjes
- Bak de krieltjes in olie goudbruin.
- Kruid af met peper en zout.