Avocadotaartje met garnalen

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Avocadotaartje met garnalen


  • Author: Annelies

Description

2

Het gerecht kan je als lunch serveren of in een kleinere portie als voorgerecht.


Scale

Ingredients

Avocado, in blokjes (st) 2
Roze pompelmoes (st) 1
Lente-ui, fijngesnipperd (st) 1
Dille, fijngesneden (takjes) 3
Roze garnalen (st) 10
Olijfolie (el) 1
Avocado-olie (el) 1,5
Balsamico (el) 1
Citroensap
Maanzaad (thl) 1
Peper, zout  

Instructions

Marinade

  • Neem 1 thl zeste van pompelmoes en meng deze met het sap van 1/2 pompelmoes en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de garnalen toe. Laat deze in de ijskast marineren gedurende minimaal 1 uur.

Avocadoslaatje

  • Haal uit de andere helft van de pompelmoes de pompelmoespartjes er uit (zonder vliesje). Vang het sap op.
  • Bedruppel de avocado met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Schep de avocado omzichtig om met de lente-ui, de dille, de pompelmoespartjes en het opgevangen pompelmoessap. Kruid met peper en zout.

Vinaigrette

  • Meng de avocado-olie met de balsamico.
  • Kruid af met peper en zout.

Garnalen

  • Bak de garnalen op een hoog vuur aan beide kanten aan.
  • Voeg de marinade toe en laat nog een 2-tal min. sudderen.

Afwerking

  • Verdeel de avocado over 2 borden.
  • Leg er de garnalen over. Bedruppel met een beetje van de marinade.
  • Druppel wat vinaigrette rond de avocadosalade.
  • Bestrooi met maanzaad. Werk eventueel nog af met een plukje dille.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 september 2020