Avocadotaartje met garnalen
Description
2
Het gerecht kan je als lunch serveren of in een kleinere portie als voorgerecht.
Scale
Ingredients
Avocado, in blokjes (st) | 2 |
Roze pompelmoes (st) | 1 |
Lente-ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Dille, fijngesneden (takjes) | 3 |
Roze garnalen (st) | 10 |
Olijfolie (el) | 1 |
Avocado-olie (el) | 1,5 |
Balsamico (el) | 1 |
Citroensap | |
Maanzaad (thl) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Marinade
- Neem 1 thl zeste van pompelmoes en meng deze met het sap van 1/2 pompelmoes en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Voeg de garnalen toe. Laat deze in de ijskast marineren gedurende minimaal 1 uur.
Avocadoslaatje
- Haal uit de andere helft van de pompelmoes de pompelmoespartjes er uit (zonder vliesje). Vang het sap op.
- Bedruppel de avocado met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Schep de avocado omzichtig om met de lente-ui, de dille, de pompelmoespartjes en het opgevangen pompelmoessap. Kruid met peper en zout.
Vinaigrette
- Meng de avocado-olie met de balsamico.
- Kruid af met peper en zout.
Garnalen
- Bak de garnalen op een hoog vuur aan beide kanten aan.
- Voeg de marinade toe en laat nog een 2-tal min. sudderen.
Afwerking
- Verdeel de avocado over 2 borden.
- Leg er de garnalen over. Bedruppel met een beetje van de marinade.
- Druppel wat vinaigrette rond de avocadosalade.
- Bestrooi met maanzaad. Werk eventueel nog af met een plukje dille.