Asperges met steak en roomsausje en aardappeltjes
Description
2
Scale
Ingredients
Witte asperges, geschild (g) | 500 |
Steak, ca. 125 g/st (st) | 2 |
Aardappelen (g) | 400 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Bieslook, fijngesnipperd (st) | 5 |
Witte wijn (ml) | 65 |
Room (ml) | 100 |
Parmezaanse kaas, geraspt (g) | 25 |
Mosterd (el) | 1/2 |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en laat droogstomen.
- Leg de gekookte aardappelen in een ruime, ingevette ovenschaal. Duw de aardappels met een vork wat platter. Strooi er de Parmezaanse kaas over.
- Zet de aardappels nog 5 min. in de voorverwarmde oven om te kleuren. Doe dit als je aan de steak begint.
Asperges
- Kook de asperges in 8 min. gaar in licht gezouten water. Laat uitlekken.
Saus
- Fruit de sjalot glazig in wat olijfolie.
- Blus met de witte wijn en laat 5 min. inkoken op hoog vuur.
- Doe de room bij de sjalotjes en meng er de mosterd onder. Laat even inkoken. Kruid met peper en zout en de gehakte bieslook.
Steak
- Kruid de steaks met peper en zout. Bak ze aan beide kanten in boter aan op hoog vuur. Reken op 2 min. per kant.
- Laat enkele minuten onder aluminiumfolie rusten.
Afwerking
- Snij de biefstuk in mooie plakjes.
- Serveer de asperges met een lepel saus, de reepjes steak en de aardappeltjes.