Asperges met steak en roomsausje en aardappeltjes

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Asperges met steak en roomsausje en aardappeltjes


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Witte asperges, geschild (g) 500
Steak, ca. 125 g/st (st) 2
Aardappelen (g) 400
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Bieslook, fijngesnipperd (st) 5
Witte wijn (ml) 65
Room (ml) 100
Parmezaanse kaas, geraspt (g) 25
Mosterd (el) 1/2

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

 Aardappels

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en laat droogstomen.
  • Leg de gekookte aardappelen in een ruime, ingevette ovenschaal. Duw de aardappels met een vork wat platter. Strooi er de Parmezaanse kaas over.
  • Zet de aardappels nog 5 min. in de voorverwarmde oven om te kleuren. Doe dit als je aan de steak begint.

Asperges

  • Kook de asperges in 8 min. gaar in licht gezouten water. Laat uitlekken.

Saus

  • Fruit de sjalot glazig in wat olijfolie.
  • Blus met de witte wijn en laat 5 min. inkoken op hoog vuur.
  • Doe de room bij de sjalotjes en meng er de mosterd onder. Laat even inkoken. Kruid met peper en zout en de gehakte bieslook.

Steak

  • Kruid de steaks met peper en zout. Bak ze aan beide kanten in boter aan op hoog vuur. Reken op 2 min. per kant.
  • Laat enkele minuten onder aluminiumfolie rusten.

 Afwerking

  • Snij de biefstuk in mooie plakjes.
  • Serveer de asperges met een lepel saus, de reepjes steak en de aardappeltjes.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020