Aspergeroomsoep met Thaise roots

, , , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Aspergeroomsoep met Thaise roots


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Groentebouillonblokje (st) 1
Kokosmelk (ml) 100
Groentebouillon (ml) 500
Witte wijn (ml) 100
Bloemige aardappel, in blokjes (g) 100
Ui , fijngesneden (st) 1
Citroengras, gekneusd (st) 1
Groene asperges (g) 250
Witte asperges (g) 250
Boter
Citroen (st) 1
Laurierblad
Nootmuskaat
Peper, zout

Instructions

Aspergesoep

  • Schil de witte asperges. Snij de onderste houterige delen er af. Hou schil en onderste delen apart. Snij de rest in stukjes van 2 cm. Hou de kopjes apart.
  • Van de groene asperges enkel de houterige onderkanten verwijderen. Snij de rest in stukjes van 2 cm. Hou de kopjes apart.
  • Leg de schillen, de harde onderkanten, het laurierblad, 1 bouillonblokje en het citroengras in een pan. Voeg er water bij tot alles net onder staat. Breng aan de kook. Laat een 10-tal min. garen op een matig vuur.
  • Zeef de bouillon. Druk zoveel mogelijk vocht uit de schillen. Bewaar het vocht.
  • Stoof de ui aan in wat boter, zonder te laten bruinen.
  • Voeg de stukjes asperge (zonder de kopjes) en de aardappels toe. Fruit even mee
  • Overgiet met de witte wijn, de bouillon en het aspergevocht.
  • Breng de soep terug aan de kook. Laat op een laag vuur een 20-tal min. sudderen.
  • Voeg dan kokosmelk toe.
  • Mix de soep.
  • Doe de aspergekopjes in de pan. Laat een 8-tal min. zachtjes koken of tot de aspergekopjes gaar zijn.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Voeg wat citroenrasp en citroensap toe. Wie het veilig wilt spelen, geeft dit mengsel als aparte garnering bij de soep.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020