Aspergeroomsoep met Thaise roots
Description
4
Scale
Ingredients
Groentebouillonblokje (st) | 1 |
Kokosmelk (ml) | 100 |
Groentebouillon (ml) | 500 |
Witte wijn (ml) | 100 |
Bloemige aardappel, in blokjes (g) | 100 |
Ui , fijngesneden (st) | 1 |
Citroengras, gekneusd (st) | 1 |
Groene asperges (g) | 250 |
Witte asperges (g) | 250 |
Boter | |
Citroen (st) | 1 |
Laurierblad | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Aspergesoep
- Schil de witte asperges. Snij de onderste houterige delen er af. Hou schil en onderste delen apart. Snij de rest in stukjes van 2 cm. Hou de kopjes apart.
- Van de groene asperges enkel de houterige onderkanten verwijderen. Snij de rest in stukjes van 2 cm. Hou de kopjes apart.
- Leg de schillen, de harde onderkanten, het laurierblad, 1 bouillonblokje en het citroengras in een pan. Voeg er water bij tot alles net onder staat. Breng aan de kook. Laat een 10-tal min. garen op een matig vuur.
- Zeef de bouillon. Druk zoveel mogelijk vocht uit de schillen. Bewaar het vocht.
- Stoof de ui aan in wat boter, zonder te laten bruinen.
- Voeg de stukjes asperge (zonder de kopjes) en de aardappels toe. Fruit even mee
- Overgiet met de witte wijn, de bouillon en het aspergevocht.
- Breng de soep terug aan de kook. Laat op een laag vuur een 20-tal min. sudderen.
- Voeg dan kokosmelk toe.
- Mix de soep.
- Doe de aspergekopjes in de pan. Laat een 8-tal min. zachtjes koken of tot de aspergekopjes gaar zijn.
- Kruid af met peper en zout.
- Voeg wat citroenrasp en citroensap toe. Wie het veilig wilt spelen, geeft dit mengsel als aparte garnering bij de soep.