Arabisch gekruide kip met ovengroenten en aardappels
Description
2
Scale
Ingredients
Pastinaak, in blokjes van 2 cm (g) | 150 |
Winterpeen, in blokjes van 2 cm (g) | 100 |
Kikkererwten, blik, uitgelekt (g) | 200 |
Krieltjes, in de helft gesneden (g) | 300 |
Knoflook, geperst (t) | 1 |
Baharat kruidenmix (thl) | 2 |
Drumstick kip, met vel (st) | 4 |
Peterselie, fijngehakt | 15 |
Olijfolie (el) | 4 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de baharat-kruidenmix met 4 el olie.
Kipfilets
- Wrijf de boutjes met de rest van de baharat-olie goed in. Kruid bij met wat peper en zout.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de boutjes op hoog vuur in 4 min goudbruin. Keer halverwege. Laat nog even op een rustig vuur wat meer garen. Helemaal gaar moeten ze niet zijn omdat ze nog 15 min. in de oven gaan.
- Doe ze na 10 min. baktijd van de ovengroenten, bij de groenten.
Krieltje
- Kook de gehalveerde krieltjes een 5-tal minuten in licht gezouten water. Giet af.
Ovengroenten
- Schep de pastinaakblokjes, de wortelblokjes de krieltjes, de knoflook en de helft van de baharat-olie en wat peper goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
- Opgelet: na 10 min. worden de kikkererwten er bij gedaan samen met de kip. Beolie hiervoor de kikkererwten een beetje. Kruid met wat peper.
Afwerking
- Schep het gerecht uit op borden. Garneer met wat peterselie.