Arabisch gekruide kip met ovengroenten en aardappels

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Arabisch gekruide kip met ovengroenten en aardappels


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Pastinaak, in blokjes van 2 cm (g) 150
Winterpeen, in blokjes van 2 cm (g) 100
Kikkererwten, blik, uitgelekt (g) 200
Krieltjes, in de helft gesneden (g) 300
Knoflook, geperst (t) 1
Baharat kruidenmix (thl) 2
Drumstick kip, met vel (st) 4
Peterselie, fijngehakt 15
Olijfolie (el) 4
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng de baharat-kruidenmix met 4 el olie.

Kipfilets

  • Wrijf de boutjes met de rest van de baharat-olie goed in. Kruid bij met wat peper en zout.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de boutjes op hoog vuur in 4 min goudbruin. Keer halverwege. Laat nog even op een rustig vuur wat meer garen. Helemaal gaar moeten ze niet zijn omdat ze nog 15 min. in de oven gaan.
  • Doe ze na 10 min. baktijd van de ovengroenten, bij de groenten.

Krieltje

  • Kook de gehalveerde krieltjes een 5-tal minuten in licht gezouten water. Giet af.

Ovengroenten

  • Schep de pastinaakblokjes, de wortelblokjes de krieltjes, de knoflook en de helft van de baharat-olie en wat peper goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  • Opgelet: na 10 min. worden de kikkererwten er bij gedaan samen met de kip. Beolie hiervoor de kikkererwten een beetje. Kruid met wat peper.

Afwerking

  • Schep het gerecht uit op borden. Garneer met wat peterselie.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020