Ajam Mosterd (Mosterdkip) met sambal goreng boontjes en rijst

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Ajam Mosterd (Mosterdkip) met sambal goreng boontjes en rijst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kipfilet (g) 250
Ketjap manis (el) 1
Klontje boter  
Ui, fijngesnipperd (st) 2
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Fijne mosterd (el) 1,5
Sambal oelek (thl) 1
Citroensap (st) 1/2
Suiker naar smaak  
Sperzieboontjes (g) 300
Sambal badjak (el) 1
Gebakken uitjes (el) 1
Rijst (g) 125
Arachideolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Marineer de kipfilet circa 30 min. met ketjap, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Kruid de kipfilets na het marineren met wat peper en zout.
  • Bak ze in wat olie goudbruin aan. Haal uit de pan. Snijd de kip in reepjes.
  • Bak de helft van de ui en de knoflook 3 min. in de pan van de kip. Voeg de mosterd en de sambal oelek toe. Roer goed door.
  • Voeg de kipreepjes, het citroensap en een scheutje water toe en meng goed door elkaar. Laat het geheel op laag vuur in 5-10 min. gaar worden en breng eventueel op smaak met suiker.

Sperzieboontjes

  • Kook de sperzieboontjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
  • Fruit de ui met de sambal badjak in wat olie. Neem om te beginnen eventueel wat minder sambal badjak. Je kan altijd nog bijkruiden.
  • Als de uitjes bijna gaar zijn, voeg dan de sperzieboontjes toe. Laat een 4 tal min. meebakken (laat de boontjes niet te gaar worden)..

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water.

Afwerking

  • Serveer de kip met de boontjes en de rijst.
  • Strooi er ter garnering nog wat gebakken uitjes over.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020