Ajam Mosterd (Mosterdkip) met sambal goreng boontjes en rijst
Description
2
Scale
Ingredients
Kipfilet (g) | 250 |
Ketjap manis (el) | 1 |
Klontje boter | |
Ui, fijngesnipperd (st) | 2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Fijne mosterd (el) | 1,5 |
Sambal oelek (thl) | 1 |
Citroensap (st) | 1/2 |
Suiker naar smaak | |
Sperzieboontjes (g) | 300 |
Sambal badjak (el) | 1 |
Gebakken uitjes (el) | 1 |
Rijst (g) | 125 |
Arachideolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Marineer de kipfilet circa 30 min. met ketjap, een beetje zout en versgemalen peper.
- Kruid de kipfilets na het marineren met wat peper en zout.
- Bak ze in wat olie goudbruin aan. Haal uit de pan. Snijd de kip in reepjes.
- Bak de helft van de ui en de knoflook 3 min. in de pan van de kip. Voeg de mosterd en de sambal oelek toe. Roer goed door.
- Voeg de kipreepjes, het citroensap en een scheutje water toe en meng goed door elkaar. Laat het geheel op laag vuur in 5-10 min. gaar worden en breng eventueel op smaak met suiker.
Sperzieboontjes
- Kook de sperzieboontjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
- Fruit de ui met de sambal badjak in wat olie. Neem om te beginnen eventueel wat minder sambal badjak. Je kan altijd nog bijkruiden.
- Als de uitjes bijna gaar zijn, voeg dan de sperzieboontjes toe. Laat een 4 tal min. meebakken (laat de boontjes niet te gaar worden)..
Rijst
- Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water.
Afwerking
- Serveer de kip met de boontjes en de rijst.
- Strooi er ter garnering nog wat gebakken uitjes over.