Aardappelpuree, bospeentjes, worst en uiensaus

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Aardappelpuree, bospeen, worst en uiensaus


  • Author: Annelies

Description

2

Comfort food dat door de presentatie net iets meer heeft dan gewone aardappel-wortelpuree.


Ingredients

Bloemige aardappels (g) 500
Bospeentjes met loof (st) 8
Worst (st) 2
Ui, in ringen gesneden (st) 1
Runderfond (ml) 200
Boter  
Melk  
Balsamicoazijn (el) ½
Snelbindsaus of maïzena  
Nootmuskaat
Peper, zout  

Instructions

Wortelen

  • Snij het loof van de bospeen, maar laat er een stukje groen aan zitten.
  • Snij de wortel overlangs in de helft. Zorg er voor dat elke helft een tipje groen heeft.
  • Kook de wortelen in licht gezouten water beetgaar. Giet af en koel ze onder koud stromend water. Zet de wortelen apart.

Uiensaus

  • Stoof de uienringen in boter met een snufje zout op een laag vuur goed gaar.
  • Voeg vervolgens de balsamicoazijn en de runderfond toe. Laat de saus enkele minuten inkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bind de saus met snelbindsaus of wat gebroken maïzena.

Worst

  • Bak de worst in boter aan alle kanten bruin en gaar.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet de aardappels af en stoom droog.
  • Voeg een goede klont boter en een scheutje melk bij de aardappels. Maak een puree.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Afwerking

  • Doe een klontje boter in een koekenpan. Bak de worteltjes aan beide kanten aan.
  • Kruid met peper en zout.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 september 2020