Aardappelpuree, bospeen, worst en uiensaus
Description
2
Comfort food dat door de presentatie net iets meer heeft dan gewone aardappel-wortelpuree.
Ingredients
Bloemige aardappels (g) | 500 |
Bospeentjes met loof (st) | 8 |
Worst (st) | 2 |
Ui, in ringen gesneden (st) | 1 |
Runderfond (ml) | 200 |
Boter | |
Melk | |
Balsamicoazijn (el) | ½ |
Snelbindsaus of maïzena | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Wortelen
- Snij het loof van de bospeen, maar laat er een stukje groen aan zitten.
- Snij de wortel overlangs in de helft. Zorg er voor dat elke helft een tipje groen heeft.
- Kook de wortelen in licht gezouten water beetgaar. Giet af en koel ze onder koud stromend water. Zet de wortelen apart.
Uiensaus
- Stoof de uienringen in boter met een snufje zout op een laag vuur goed gaar.
- Voeg vervolgens de balsamicoazijn en de runderfond toe. Laat de saus enkele minuten inkoken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bind de saus met snelbindsaus of wat gebroken maïzena.
Worst
- Bak de worst in boter aan alle kanten bruin en gaar.
Aardappelpuree
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet de aardappels af en stoom droog.
- Voeg een goede klont boter en een scheutje melk bij de aardappels. Maak een puree.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Afwerking
- Doe een klontje boter in een koekenpan. Bak de worteltjes aan beide kanten aan.
- Kruid met peper en zout.