Aardappel-pompoenpuree met Chinese kool

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Aardappel-pompoenpuree met Chinese kool


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Pompoen, in blokjes (g) 200
Aardappel (g) 200
Chinese kool, fijngesneden (g) 400
Boursin cuisine (el) 2
Groentebouillonblokje (st) 1/2
Nootmuskaat
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Aardappel-groentepuree

  • Doe de aardappels en de pompoenblokjes in een pan. Overgiet met water totdat ze net niet volledig onderstaan. Doe er het bouillonblokje bij. Leg de Chinese kool er boven op. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat een 20 min. koken of tot de aardappels gaar zijn.
  • Doe de groenten in een vergiet. Laat goed uitlekken. Stoom eventueel nog extra droog.
  • Voeg de boursin toe. Maak een grove puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

 

Notes

Tip

Serveer met vlees (ca. 250 g) naar keuze. Voorbeeld:worst, schnitzel, varkenshaasje.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020