Aardappel-pompoenpuree met Chinese kool
Description
2
Scale
Ingredients
Pompoen, in blokjes (g) | 200 |
Aardappel (g) | 200 |
Chinese kool, fijngesneden (g) | 400 |
Boursin cuisine (el) | 2 |
Groentebouillonblokje (st) | 1/2 |
Nootmuskaat | |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappel-groentepuree
- Doe de aardappels en de pompoenblokjes in een pan. Overgiet met water totdat ze net niet volledig onderstaan. Doe er het bouillonblokje bij. Leg de Chinese kool er boven op. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat een 20 min. koken of tot de aardappels gaar zijn.
- Doe de groenten in een vergiet. Laat goed uitlekken. Stoom eventueel nog extra droog.
- Voeg de boursin toe. Maak een grove puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Notes
Tip
Serveer met vlees (ca. 250 g) naar keuze. Voorbeeld:worst, schnitzel, varkenshaasje.